Alle uitvoeringen van 2013

 

Datum: Zaterdag 2 november 

Concert door het Monward consort

Traditiegetrouw opent het Monward Consort het muzikale gedeelte van de Kunstweek.Evenals voorgaande jaren komt zij met een bijzonder programma met werken van twee van ‘s werelds meest geroemde componisten, de Engelse barokcomponist Henry Purcell en het Oostenrijks wonderkind Wolfgang Amadeus Mozart.
 
In “Fantasy on a Ground” roept deze door de eeuwen heen populair gebleven Engelse componist de uitvoerende muzikanten op zich in te leven in de geest van de Engelse en Franse barok.  Bijzonder tijdens dit concert is ook de uitvoering van de opera Bastien und Bastienne . Allereerst omdat Mozart dit muziekstuk schreef toen hij slechts elf jaar oud was. In deze opera, waar vrees om het verlies van een grote liefde het centrale thema vormt, is diepgang van de muziek al ongekend. Bijzonder is ook de medewerking van drie solisten van de Nationale Opera Academie. Sopraan Lilian Farahani zingt de rol van Bastienne, tenor Linard Vrielink die van Bastien en bariton Vincent Spoeltman is Colas. Paul van Hamersveld zal op de van hem inmiddels bekende manier de toeschouwers leiden door het verhaal.

 

Tijdstip: 20:15 – 22:00 u

 

Datum: Vrijdag 8 november 

Kunstbeschouwing over Jan Steen door Camee van Blommestein

Jan Steen en Warmond is altijd al een al veel geroemde combinatie. Zo wordt zijn schilderij De Hoenderhof uit zijn Warmondse periode gezien als een van zijn meest geliefde en meest geslaagde werken. Het is dan ook mooi om tijdens de Kunstweek dankzij Camee van Blommenstein Jan Steen en zijn werken weer tot leven te zien komen. Daarbij muzikaal ondersteund door Xandra Rotteveel – violoncello, Peter Leerdam – contrabas, Raymond Honing – fluit en Bert Mooiman – orgel, piano en clavecimbel zal zij ons  terugvoeren naar de zeventiende eeuw van Jan Steen.

 

 

Tijdstip: 20:00 – 22:00 u

 

Datum: Zaterdag 9 november 

Kasteelconcert in Huys te Warmont

Dankzij de medewerking van de bewoners van het Huys te Warmont kan het Shackleton Blaaskwintet op de tweede zaterdag in de Kunstweek het eerste Kunstweek Kasteelconcert verzorgen. Dit Warmondse ensemble zal in de sfeervolle hal van kasteel Huys te Warmont een concert verzorgen, waarbij het een samenwerking is aangegaan met de bekende Warmonder Guus Ponsioen. Vanwege het beperkt aantal plaatsen en de verwachte grote belangstelling worden belangstellenden aangeraden plaatsen te reserveren voor dit concert via info@kunstweekwarmond.nl.

 

Tijdstip: 20:00 – 22:30 u

 

Datum: Zondag 10 november 

Night of the Proms

De Warmondse Kunstweek 2013 krijgt een zeer swingend slotakkoord. Op veler verzoek is na een aantal jaren de Night of the Proms terug in Warmond. Op zondagmiddag 10 november verzorgt de Harbour Jazzband van de Warmondse trombonist Flip Robers samen met de Brassband Warmond in het Trefpunt deze sfeervolle happening.
Gedurende een uur luiden zij met bekende jazz-standards en evergreens de Kunstweek uit, waarbij het onmogelijk zal zijn om stil te blijven zitten!

 

Tijdstip: 17:00 – 18:00 u