4 november: Opening van Kunstweek Warmond

Tijdens de opening van de Kunstweek 2017, op zaterdag 4 november, houdt Wim Daniëls een betoog over taal in de kunst. Daniëls is schrijver en columnist, maar bovenal taalliefhebber. Hij schreef literaire verhalenbundels en poëzie, maar ook woordenboeken en boeken over taal. Hij is bekend geworden door zijn scherpe en humoristische analyses  van taal op radio en tv. Fameus is zijn optreden in het tv-programma Pauw, waarin hij het Koningslied fileerde.

De opening vindt plaats in De Oude School en is gratis toegankelijk. Het officiële programma start om 15.00 uur met Wim Daniëls, de inloop begint een half uurtje eerder.
Na de voordracht van Daniëls wordt om 16.15 uur de expositie in Het Oude Raadhuis officieel geopend. Daar zijn schilderijen te zien uit de Leidse School. De werken komen deels uit de collectie van Rob Wegner, die hier tijdens de opening over vertelt.

Om 16.45 uur is in de Dorpsstraat de aftrap van Gluren bij de Buren. Een recordaantal ramen is dit jaar omgetoverd tot pop-upgaleries, waar schilders en beeldend kunstenaars hun werk tonen.

Meer informatie over Wim Daniëls is te vinden op www.wimdaniels.nl