Teylinger moedigt deelname Kunstweek aan

In een uitgebreid artikel schenkt de Teylinger van 10 oktober 2012 aandacht aan de Kunstweek Warmond: De Teylinger

Expositie Lustrumwedstrijd in Het Oude Raadhuis van Warmond

 

Warmond – Vanaf woensdag  24 oktober  tot en met zondag 25 november 2012 is de expositie in het kader van de Lustrum Wedstrijd te bekijken in Galerie Het Oude Raadhuis van Warmond. De feestelijke opening van de tentoonstelling is op zondag 28 oktober om 16.00 uur.  De galerie is op woensdag, donderdag en vrijdag geopend van 15 tot 17 uur, op zaterdag van 11 tot 17 uur en op zondag van 13 tot 17 uur.
 
Vereniging Het Oude Raadhuis van Warmond is 30 jaar geleden opgericht met als doel het uit 1867 daterende monument Dorpsstraat 36 te behouden als ‘openbare ruimte’. De vereniging tracht dit onder meer te bereiken door het pand te gebruiken als galerie en in en om Het Oude Raadhuis concerten en markten te organiseren. In het kader van dit jubileum wil het Oude Raadhuis de kans geven aan regionale kunstenaars om hun beste werk te laten zien aan een groter publiek.  Iedere kunstnaar heeft 1 werk in kunnen sturen voor de lustrum wedstrijd. Tijdens de expositie zullen alle 30 werken die zijn ingezonden tentoon worden gesteld. In de gevarieerde expositie is werk te zien uit diverse disciplines waaronder; aquarellen, fotografie, schilderkunst, brons en glaskunst.
Tijdens de expositie is het aan de bezoekers om te stemmen op hun favoriete kunstwerk, waardoor de uiteindelijke winnaars worden gekozen. Er zal in twee categorieen een winnaar worden aangewezen, namelijk ruimtelijk werk en 2 dimensionaal hangend werk. De winnende kunstwerken zullen door Het Oude Raadhuis worden aangekocht en op 10 november verloot worden onder de stemmers op het winnende kunstwerk. Bezoekers die gestemd hebben maken hierdoor allemaal kans om hun favoriete kunstwerk te winnen. Stemmen kan in de periode van 24 oktober tot en met 9 november in de galerie of via de website www.hetouderaadhuisvanwarmond.nl
 
De deelnemende kunstenaars zijn: Hans Duivenvoorden, Anneke Fennema, Trude Hol, Fred van Houten, Harry Kunne, Rob Kuyper, Ruud van der Loos, Caroline Mooy, Aad Mustert, Ada Mustert, Marjan van Rijn, Evert Schellens, Raldi Somers, Annemarie Spilker, Rian Verbeek, Cynthia Witsenburg, Cocky de Wolff, Hetty van der Zwan, Annemieke Coesel, Willem van Dam, Marcel Dijker, Mirjan van der Hoorn, Jan Paul Kruimel, Bea van Laatum, Bea Reeuwijk, Mieke Sampers, Cathy Silberbusch, Pater Valentijn, Berna Verheijden en Marleen Zwetsloot.